Mobvip

EnglishFrenchGermanItalianRomanianRussian
EnglishFrenchGermanItalianRomanianRussian

Tratament ISPM 15

NOI REGLEMENTARI PENTRU AMBALAJE – ISPM 15 La ora actuala, au fost implementate noile reglementari referitoare la marfurile care sunt exportate peste granita, fara paraziti si boli. Reglementarile OMC (Organizatia Mondiala a Comertului) sunt adoptate de tari din intreaga lume.

Agentii economici trebuie sa inteleaga, sa observe si sa-si pregateasca personalul in concordanta cu regulamentele riguroase, cunoscute sub numele de ISPM15, pentru a-si proteja credibilitatea, precum si clientii de pierderile financiare.

– Aceste reglementari au fost introduse de tarile din intreaga lume si isi au originea in Conventia Internationala a Protectiei Plantelor (IPPC) ca raspuns la ingrijorarea crescanda asupra propagarii parazitilor si bolilor plantelor. – Nerespectarea are repercusiuni grave in cadrul vamilor care sunt in masura sa decida soarta marfii exportate, aceasta fiind supusa fie re-ambalarii, distrugerii sau trimiterii in tara de origine. Tot ce s-a mentionat mai sus, fiind pe cheltuiala Agentilor Economici, ce ar putea fi dezastruos in privinta banilor si credibilitatii in afacerile de export. – Pentru a fi in conformitate, toate incarcaturile care folosesc vreun fel de ambalaje din lemn trebuie sa fie tratate termic si sa le fie aplicat marcajul, inainte ca marfurilor sa le fie permise intrarea sau trecerea printr-o tara membra. – Datorita noilor reglementari, agentii economici nu au de ales decat sa se asigure ca marfurile lor sunt tratate termic corespunzator, inainte de a fi exportate. MobVip a investit in tehnologie de ultima ora ce permite realizarea tratamentelor termice la temperaturi inalte conform (ISPM15) si aprobat de catre MAPDR (Ministerul Agriculturii si Padurilor Din Romania) si de catre INL (Institutul National al Lemnului).

 

DE CE ESTE NECESAR TRATAMENTUL TERMIC ?

Ca rezultat al facilitatii cu care marfurile sunt transportate in jurul lumii, Romania, potrivit INL si MAPDR, se afla la dispozitia unor serii de daunatori si boli, ceea ce face ca reglementari dure sa guverneze exporturile intre tari.

Va prezentam mai jos o serie de boli si daunatori ai lemnului.

Gandacul asiatic Longhorn (Anoplophora glabripenis), care a fost pus in legatura cu materialele de ambalaje din lemn importate din China, a avut un efect puternic in Statele Unite, in timp ce, zeci de incidente au fost inregistrate si in Marea Britanie precum si alte tari. Gandacul Longhorn ataca ulmul, castanul salbatic, plopul, precum si salciile, iar fara aceste reglementari dure, distrugerile cauzate de gandac ar putea fi de proportii mari, daca nu mai mari decat cele cauzate de boala ulmului olandez in anii 70.

Call Now Button